Varstvo osebnih podatkov

V podjetju Coloro d.o.o. (v nadaljevanju: upravljalec; kontakt: Regentova 6, 2000 Maribor,  e-naslov: suzana.krajnc@coloro.si) spoštujemo zasebnost uporabnikov in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene preko spletnih obrazcev, skrbno varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Pri nekaterih razdelkih naše spletne strani se lahko zgodi, da nam uporabniki prostovoljno zaupajo svoje osebne podatke (ime, naslov, elektronski naslov ipd.). V podjetju Coloro d.o.o. bomo osebne podatke uporabili in hranili do zaključka namena, za katerega smo osebni podatek prejeli oz. do preklica privolitve. Z uporabo ustreznih tehničnih in organizacijskih postopkov za zavarovanje osebnih podatkov bomo preprečevali nepooblaščene dostope do osebnih podatkov ali njihovo razkritje.

V primeru, da je uporabnik na naši spletni strani izpolnil kontaktni obrazec, bomo posredovane podatke uporabili samo za namen korespondence. Če nam uporabnik svojih kontaktnih podatkov ne bo želel posredovati, mu na njegovo vprašanje žal ne bomo mogli odgovoriti.

V primeru, da je uporabnik privolil v prejemanje naših e-novic, bomo njegov e-naslov do preklica uporabljali za pošiljanje e-novic. S klikom na povezavo Odjava, ki se nahaja na dnu vsake prejete e-novice, se lahko uporabnik kadarkoli odjavi od prejemanja e-novic. Uporabnik lahko prijavo na e-novice kadar koli prekliče tudi tako, da pošlje elektronsko pošto na naslov suzana.krajnc@coloro.si, kjer v zadevi navede: GDPR – Coloro d.o.o. – ODJAVA.

V primeru, da je uporabnik na naši strani privolil v uporabo njegovih podatkov za namene ciljnega prikazovanja oglasov na Facebooku ali Googlu, bo uporabnik upravljalcu omogočil, da pri oglaševanju  v spletnih medijih uporablja možnosti naprednega targetiranja. V kolikor bi  v zvezi s tem uporabnik svoje soglasje želel preklicati, lahko to kadarkoli stori s spremembo nastavitev v razdelku Piškotki. V tem primeru je torej rok hrambe do preklica uporabnika.

V primeru, da je uporabnik na naši spletni strani opravil nakup, bomo posredovane podatke na podlagi pogodbe uporabili za obdelavo nakupa in prevzem oziroma dostavo. V tem primeru bomo osebne podatke hranili še 3 mesece po odpremi kupljenega blaga.

V primeru, da je uporabnik na naši spletni strani izpolnil obrazec za registracijo, bomo njegove podatke uporabili samo za omogočanje vpogleda in uporabe dokumentov, ki so na voljo registriranim uporabnikom, in sicer do preklica s strani uporabnika.

Podjetje Coloro d.o.o. posamezna opravila v zvezi z obdelavo pridobljenih osebnih podatkov občasno zaupa pogodbenim partnerjem, s katerimi ima sklenjeno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov. Ti lahko pridobljene podatke obdelujejo izključno v imenu in po navodilih Coloro d.o.o. in le za vnaprej opredeljene namene in v skladu z veljavno zakonodajo. Kadar Coloro d.o.o. uporablja programska orodja ali za druge namene shranjuje osebne podatke na strežnikih pri ponudnikih izven Evropske unije, kot zaščitni ukrep uporablja odobrena standardna pogodbena določila kot del pogodbe s ponudnikom teh storitev.

Uporabnik lahko od Coloro d.o.o.  kadarkoli zahteva dostop do podatkov in njihov popravek (ter v zvezi s tem omejitev obdelave), prenosljivost podatkov (v primeru osebne privolitve ali pogodbe) ali izbris svojih osebnih podatkov (to ne velja za podatke, ki so potrebni za izpolnjevanje pogodbe, ves čas njene veljavnosti). Uporabnik lahko kadarkoli prekliče dano privolitev v obdelavo osebnih podatkov ali ugovarja uporabi svojih podatkov za namene neposrednega trženja. Uporabnik to stori po elektronski pošti: suzana.krajnc@coloro.si ali po pošti na naslov: Coloro d.o.o., Regentova 6, 2000 Maribor, Slovenija, kjer v zadevi/pripisu navede GDPR – Coloro d.o.o. – ODJAVA. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Prav tako ima vsak posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo neposredno pri Informacijskemu pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši veljavno zakonodajo.

 

0

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z uporabo piškotkov strinjate.